Condițiile pandemice ne-au dat tuturor planurile peste cap și ne-au amânat multe dintre acestea. Pentru elevii care nu au reușit să trăiască #CeaMaiTareVară21 la Timișoara, în format fizic, dar care își doresc să afle ce înseamnă viața de student la una dintre cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara (UVT), am pregătit și o ediție online a școlii de vară West Summer University, sub denumirea Web Summer University 2.0, în perioada 3-11 septembrie 2021!

Ce înseamnă WebSU 2.0?

Este o versiune online a proiectului West Summer University (WSU), care îmbină siguranța statului acasă cu scopul nostru principal, acela de a oferi elevilor o experiență studențească de neuitat. Secretele studenției vor fi dezvăluite prin activități online: cursuri introductive în domeniul de studii ales, activități de consiliere și orientare în carieră, webinare abordând teme relevante pentru elevi, dar și activități de socializare și de recreere.

Cine poate participa la ediția 2021 a WebSU?

Sunt eligibili pentru a se înscrie la ediția 2021 a West Summer University elevii de liceu, prioritate în procesul de selecție având elevii care finalizează clasa a XI-a în anul școlar 2020-2021.

Participarea la WebSU 2021 este gratuită.

În cazul elevilor minori, participarea este posibilă doar cu acordul scris de la un părinte sau tutore legal. Acordul este disponibil AICI, iar după ce este completat și semnat trebuie trimis la adresa [email protected], odată cu confirmarea participării.

Cum pot deveni participant la WebSU 2021?

Înscrierea participanților se poate face până în data de 29.08.2021, ora 23:59:59, prin completarea ACESTUI FORMULAR.

După încheierea perioadei de înscriere, selecția participanților se realizează de către organizatori pe baza documentelor și răspunsurilor completate de elevi în formularul de înscriere, până cel târziu la data de 30.08.2021.

Cum se va desfășura ediția 2021 a WebSU?

În perioada 3-11 septembrie, toate activitățile școlii de vară vor avea loc în mediul online. Fiecare participat va alege, în momentul înscrierii, o facultate dintre cele 11 ale Universității de Vest din Timișoara la ale cărei cursuri va participa pe parcursul școlii de vară. Cadre didactice universitare vor pregăti activități educaționale introductive pentru fiecare domeniu de studii. De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul UVT au pregătit o serie de webinare menite să ajute participanții în dezvoltarea lor personală și pentru orientarea și consilierea lor vocațională, abordând subiecte precum autocunoașterea sau dezvoltarea abilităților de învățare. Activitățile educaționale vor fi completate cu activități de socializare și reacreative, prin care participanții se vor cunoaște mai bine, dar vor descoperi și alte aspecte ale vieții de student.

Împreună vom avea cea mai tare experiență online!