Nu știi ce domeniu de studii ți se potrivește?
Completează testul de pe YTM!
.

Vrei să afli mai multe despre UVT și programele de studii derulate de universitate?
Intră pe admitere.uvt.ro!

Facultatea de Arte și Design

Facultatea de Arte și Design se asigură, în fiecare an, că participanții West Summer University au oportunitatea de a-și exterioriza talentul și imaginația. Aceștia pot lua parte la mai multe ateliere practice, precum cele de fotografie, pictură, ceramică și grafică, unde își pot dezvolta abilitățile atât prin muncă în echipă, cât și individual!

Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie

Facultatea se împarte în trei domenii fascinante: Chimie, Biologie și Geografie. Participanții proiectului West Summer University au posibilitatea de a trăi viața unui student la toate cele trei departamente. Pentru partea de Chimie, aceștia au făcut experimente cu cloruri și flăcări. Biologia i-a învățat determinări clinice în diverse patologii, iar cu ajutorul departamentului de Geografie, aceștia s-au plimbat prin oraș realizând o hartă tridimensională.

Facultatea de Drept

Facultatea de Drept își învață participanții despre onestitate și legalitate! Aceștia au posibilitatea de a învăța despre drepturile și obligațile pe care le au pe internet sau despre drepturile transplantului și prelevarea de organe. De asemenea, participanților li se explică și ceea ce se întâmplă în cazul acordării unui tratament incorect, dar și multe altele, pe care vă invităm să le descoperiți la #CeaMaiTareVară23!

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ți deschizi o afacere? Participanții de la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor învățat cum să transforme acest gând în realitate. Aceștia au avut posibilitatea de a și pune bazele marketingului și ale contabilității, au înțeles în ce constă microeconomia și macroeconomia, dar și multe alte subiecte despre care poți descoperi doar aici.

Facultatea de Educație Fizică și Sport

Cum să nu vrei să faci mișcare, când Facultatea de Educație Fizică și Sport îți pregătește activități de nerefuzat? Participanții WSU au avut ocazia să învețe atât teoretic, cât și practic, tot ceea ce ține de baschet, volei, fotbal, handbal și dans sportiv. Pe lângă acestea, au avut o mulțime de activități în aer liber, printre care și un joc de rugby alături de echipa Timișoarei!

Facultatea de Fizică

Dacă ești curios să afli pe baza căror principii funcționează tot ceea ce ne înconjoară, cu siguranță aici e locul tău! Participanții WSU au avut parte de laboratoare bazate pe mai multe domenii, precum electricitate, optică și energie solară. Aceștia au făcut și o vizită la Observatorul Astronomic din Timișoara și la Experimentarium, unde au avut ocazia să realizeze experiemente din diferite ramuri ale fizicii.

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie

Bună! Hello! Bonjour! Hallo! Ciao! Hola! Здравствуйте! Toate acestea, plus multe altele, le-au fost prezentate participanților de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie! Limbile străine nu sunt singurele cunoștințe dobândite de participanții noștri. La istorie, au discutat despre arheologie, iar la teologie le-a fost prezentată istoria ideologiilor religioase. Pe lângă toate acestea, participanții WSU au luat parte la o prezentare în cadrul unei librării și au aflat despre evenimentele ce se pot organiza într-o astfel de locație.

Facultatea de Matematică și Informatică

Facultatea de Matematică și Informatică se asigură că plictiseala nu va face parte din programul tău! Cout<<"Cum scriu asta și într-un alt limbaj?"; Dacă înțelegi ceea ce am scris, atunci hai să găsim împreună răspunsul la întrebare. C, Java și Python au fost doar câteva dintre lucrurile prezentate participanților WSU. De asemenea, dacă îți plac calculele, atunci hai să vezi ce înseamnă algebra, geometria și analiza matematică, la un nivel avansat! Participanților le-au mai fost prezentate proiecte de robotică, au și cunoscut un roboțel, au văzut super calculatorul din cadrul universității și au vizitat trei dintre cele mai mari firme de specialitate din oraș.

Facultatea de Muzică și Teatru

Dacă-ți dorești să ajungi pe una dintre marile scene ale lumii, înseamnă că aici e locul tău! Facultatea de Muzică și Teatru te învață cum să-ți exploatezi talentul, astfel încât să ajungi acolo unde visezi. Participanții au învățat ce înseamnă atât actoria prin improvizație, cât și tot ceea ce trebuie să știe despre vorbirea scenică. Nici muzica nu s-a lăsat mai prejos, aceștia au învățat despre instrumentele muzicale, au participat la ateliere de canto și multe altele.

Facultatea de Sociologie și Psihologie

Participanții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie au învățat ce înseamnă domeniul de resurse umane atât prezentat de un profesor universitar, cat și de o firmă de HR. Au avut parte și de un curs despre pedagogie, le-au fost prezentate metode de învățare, au înțeles ce e psihologia juridică, ce înseamnă manipularea și care sunt tehnicile de „citire a gândurilor”.

Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării

Participanții Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării au învățat cum să vorbească în public și cum să își controleze sentimentele, au făcut o mică prezentare sub formă de publicație a vieții de student și au exersat dezbateri pe diferite teme.