Deși încă traversăm un context nemaiîntâlnit, echipa WSU pregătește #CeaMaiTareVară21 în cele mai sigure condiții!

West Summer University (WSU), școala de vară destinată elevilor organizată la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toată aspectele vieții de student, va avea loc în acest an în perioada 22.07.2021 – 08.08.2021, la Timișoara

Echipa WSU este deja vaccinată și pregătită să depășească pandemia!

Ce înseamnă WSU?

West Summer University (WSU) e locul unde te vei putea familiariza cu tot ce înseamnă mediul academic. De la cursuri, seminare și cadre didactice, până la viața de cămin și activitățile de consiliere, culturale sau recreative. Vei descoperi Timișoara și toate secretele studenției în acest centru universitar. La toate acestea adăugăm și noile prietenii pe care le vei lega în cadrul proiectului și emoțiile care mai târziu se vor transforma în cele mai frumoase amintiri. Organizatorii abia așteaptă să te întâlnească și să pornească împreună cu tine în călătoria celei mai tari veri!

Cine poate participa la ediția 2021 a WSU și în ce condiții?

Sunt eligibili pentru a se înscrie la ediția 2021 a West Summer University elevii de liceu care au fost vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 cu ambele doze până cel târziu la data de 12.07.2021, prioritate în procesul de selecție având elevii care finalizează clasa a XI-a în anul școlar 2020-2021.

Participarea la West Summer University este gratuită pentru elevii care studiază la liceele eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE, acestora asigurându-li-se cazarea, masa și prezența la toate activitățile pe întreaga perioadă a proiectului. Lista cu liceele eligibile este disponibilă AICI.

Pentru elevii care studiază la licee neeligibile pentru finanțare în cadrul programului ROSE, taxa de participare este de 150 de lei și va acoperi cazarea, masa și prezența la toate activitățile pe întreaga perioadă a proiectului. Plata se va realiza după ce se va afișa lista cu participanții confirmați, în contul ce va fi transmis de organizatori prin e-mail, până la termenul indicat.În cazul elevilor minori, participarea este posibilă doar cu acordul scris de la un părinte sau tutore legal. Acordul este disponibil AICI, iar după ce este completat și semnat trebuie trimis la adresa [email protected] odată cu confirmarea locului. De asemenea, acordul semnat olograf trebuie adus în format fizic la momentul sosirii în Timișoara.

Cum pot deveni participant la WSU 2021?

Înscrierea participanților se poate face până în data de 07.07.2021, ora 23:59:59, prin completarea ACESTUI FORMULAR.

După încheierea perioadei de înscriere, selecția participanților se realizează de către organizatori pe baza documentelor și răspunsurilor completate de elevi în formularul de înscriere, până cel târziu la data de 09.07.2021.

Cum se va desfășura ediția 2021 a WSU?

Fiecare participat va alege, în momentul înscrierii, o facultate dintre cele 11 ale Universității de Vest din Timișoara la ale cărei cursuri va participa pe parcursul școlii de vară. Cadre didactice universitare vor pregăti activități educaționale introductive pentru fiecare domeniu de studii, pentru ca elevii să devină studenți pentru două săptămâni. De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul UVT vor desfășura activități de consiliere și orientare cu elevii participanți, pentru a-i sprijini pe aceștia să decidă responsabil cu privire la viitoarea lor carieră. Activitățile educaționale vor fi completate cu o mulțime de activități culturale, reacreative și de socializare, prin care participanții vor descoperi secretele centrului universitar Timișoara și ale vieții de student.

Toate activitățile se vor desfășura în condiții optime, cu respectarea normelor de sănătate publică în vigoare la momentul desfășurării evenimentului. 

Cazarea tuturor participanților va fi asigurată într-un cămin al Universității de Vest din Timișoara, în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legale și regulamentelor UVT în vigoare. 

Având în vedere contextul epidemiologic încă imprevizibil, în cazul în care pentru perioada derulării ediției 2021 a West Summer University la nivel național sau local vor fi impuse măsuri care vor limita desfășurarea activității proiectului, organizatorii vor adapta în consecință întreaga derulare a evenimentului, toate aspectele fiind comunicate prin e-mail participanților înscriși. 

Pentru mai multe detalii despre noile condiții de participare, dă click AICI și hai să ne vedem la Timișoara pentru #CeaMaiTareVară21. Regulamentul complet al ediție 2021 a WSU poate fi consultat AICI.