Deși pandemia e parte din viața noastră și anul acesta, echipa WSU se va asigura că #CeaMaiTareVară22 se va desfășura în cele mai sigure condiții!

West Summer University (WSU), școala de vară organizată la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), va găzdui elevii curioși să descopere tainele mediului universitar, simulând întreaga experiență a vieții de student, în perioada 21 iulie – 6 august 2022, la Timișoara.

Echipa WSU are deja #GreenPass către o vară de neuitat!

Ce înseamnă WSU?

West Summer University (WSU) este #CeaMaiTareVară pe care o poate avea un licean! E locul unde curiozitățile despre lumea studenției sunt satisfăcute nu doar printr-o abordare teoretică, de tipul prelegerilor, ci și printr-o abordare practică, elevii devenind studenți ai UVT timp de două săptămâni. 

Elevii au șansa de a experimenta viața în mediul universitar, cu toate aspectele sale: de la cursuri și seminare în sălile universității, cazare într-un cămin studențesc, ateliere de consiliere și dezvoltare personală, la seri sociale, competiții și jocuri de echipă, petreceri și multe alte surprize. Este un proiect al studenților pentru viitori studenți.

Suntem nerăbdători să te cunoaștem și să scriem istorie împreună! Se zvonește că fiecare ediție e memorabilă (dacă ai păstrat o doză de scepticism, te invităm să urmărești testimonialele foștilor participanți pe pagina noastră de facebook West Summer University, precum și pe cea de instagram @westsummeruniversity.

Care sunt criteriile și condițiile de participare la WSU 2022?

Sunt eligibili pentru a se înscrie la ediția 2022 a West Summer University elevii de liceu care au fost vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 cu două doze (doza a doua fiind administrată până cel târziu la data de 11 iulie 2022, dar nu mai devreme de 21 martie 2022) sau cu trei doze. Au prioritate în procesul de selecție elevii care finalizează clasa a XI-a în anul școlar 2021-2022.

Participarea la West Summer University este gratuită pentru elevii care studiază la liceele eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE, fiind asigurate cazarea, masa și prezența la toate activitățile proiectului pe întreaga durată a acestuia. Lista cu liceele eligibile poate fi consultată AICI.

În cazul elevilor care studiază la alte licee decât cele eligibile pentru finanțare în cadrul programului ROSE, cazarea, masa și prezența la toate activitățile proiectului pe întreaga durată a acestuia sunt asigurate printr-o taxă de participare de 150 de lei. Plata se va face în urma afișării listei cu participanții confirmați, într-un cont ce va fi transmis de organizatori prin e-mail, până la termenul specificat.

Toți elevii selectați trebuie să completeze și să semneze formularul de consimțământ disponibil pe site-ul proiectului, să îl transmită completat și semnat printr-un formular Google indicat de organizatori, în termenul comunicat, și să îl predea organizatorilor semnat în original în momentul sosirii la Timișoara, în prima zi a proiectului. Formularul este disponibil AICI.


În cazul elevilor minori, participarea este posibilă numai în baza acordului scris din partea unui părinte sau a tutorelui legal. Acordul este disponibil AICI.

Cum pot deveni participant la WSU 2022?

Primul pas constă în completarea FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE până cel târziu în data de 03.06.2022, ora 23:59.

După încheierea perioadei de înscriere, organizatorii vor desfășura procesul de selecție a participanților, până cel târziu în data de 7 iunie 2022, în baza documentelor și a răspunsurilor completate de elevi în formular.

Elevii selectați pentru a participa la ediția 2022 a West Summer University (WSU) vor fi anunțați prin e-mail și vor trebui să confirme participarea printr-un formular Google (care va fi pus la dispoziția celor selectați), prin care vor transmite și formularul de consimțământ semnat, certificatul de vaccinare și a dovada achitării taxei de participare (dacă este cazul – doar pentru elevii care provin din licee neeligibile pentru finanțare în programul ROSE), până la data de 11.06.2022. Acordul de participare semnat olograf va fi adus și în format fizic, la momentul sosirii în Timișoara.

Cum va arăta ediția WSU de anul acesta?

Fiecare participant va alege, în momentul înscrierii, o facultate dintre cele 11 ale Universității de Vest din Timișoara la ale cărei cursuri va participa pe parcursul școlii de vară. Elevii vor avea parte de activități educaționale introductive pentru fiecare domeniu de studii, acestea fiind pregătite de cadre didactice universitare.

De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul UVT vor desfășura activități de consiliere și orientare cu elevii participanți, pentru a-i sprijini pe aceștia să decidă responsabil cu privire la viitoarea lor carieră.

Complementar activităților educaționale, elevii vor lua parte la diverse activități culturale, recreative și de socializare, prin intermediul cărora participanții își vor putea întregi experiența studenției în centrul universitar din Timișoara.

Toate activitățile se vor desfășura în condiții optime, cu respectarea normelor de sănătate publică în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.

Cazarea tuturor participanților va fi asigurată într-un cămin al Universității de Vest din Timișoara, în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legale și regulamentelor UVT în vigoare.

Pentru că nu putem ignora caracterul imprevizibil al contextului epidemiologic, în cazul în care, la nivel național sau local, vor fi impuse măsuri de natură să limiteze desfășurarea activității proiectului în perioada aferentă, organizatorii vor adapta întreaga derulare a evenimentului, în conformitate cu măsurile stabilite, toate aspectele urmând a fi comunicate prin e-mail tuturor participanților.

Mai multe detalii despre noile condiții de participare găsești AICI, iar regulamentul complet al ediției 2022 a WSU poate fi consultat AICI.

Te așteptăm la Timișoara pentru #CeaMaiTareVară22!