Se apropie #CeaMaiTareVară24 cu pași grăbiți, iar echipa WSU v-a pregătit nenumărate activități și surprize care cu siguranță vă vor ajuta să vă adaptați mai ușor vieții de student!
West Summer University (WSU) este școala de vară organizată în cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) care are ca scop principal introducerea elevilor curioși în universul mediului universitar, aceștia simulând întreaga experiență a vieții de student, în perioada 18 iulie – 3 august 2024, la Timișoara.

Ce înseamnă WSU?

West Summer University (WSU) propune elevilor de liceu #CeaMaiTareVară pe care o pot avea! Este perioada anului în care orice curiozitate este satisfăcută și toate neclaritățile despre lumea studenției sunt lămurite. Elevii devin studenți ai UVT timp de două săptămâni, experimentând viața de student, participând la cursuri și seminare introductive în domeniul de studii ales, la ateliere de consiliere și orientare în carieră și pentru dezvoltare personală,  dar și la seri sociale, competiții și jocuri care stimulează munca în echipă, petreceri și alte activități surpriză, având parte inclusiv de perspectiva locuirii într-un cămin studențesc. Astfel, elevii vor descoperi atât Universitatea de Vest din Timișoara, cât și centrul universitar Timișoara, având oportunitatea de a se acomoda deja cu studenția ce îi așteaptă în următorii ani. WSU este un proiect al studenților pentru viitorii studenți!

Fiecare ediție WSU este memorabilă, dar și specială în felul său, plină de surprize (pentru un sneak peek la ce te așteaptă, poți vedea testimonialele foștilor participanți pe pagina noastră de Facebook West Summer University, precum și de pe cea de Instagram @westsummeruniversity).

Care sunt criteriile și condițiile de participare la WSU 2024?

Participarea la West Summer University este GRATUITĂ pentru elevii liceelor eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE, fiind asigurate cazarea într-un cămin al UVT, masa și prezența la toate activitățile proiectului pe întreaga durată a acestuia. AICI găsiți lista cu liceele eligibile.

În cazul elevilor care studiază la alte licee decât cele eligibile pentru finanțare în cadrul programului ROSE, cazarea, masa și prezența la toate activitățile proiectului pe întreaga durată a acestuia sunt asigurate printr-o taxă de participare de 200 de lei. Plata se va face după anunțarea listei cu participanții confirmați, până la termenul specificat, într-un cont ce va fi trimis de organizatori participanților prin e-mail.

Toți elevii selectați vor trebui să completeze și să semneze formularul de consimțământ care poate fi găsit pe site-ul proiectului (formularul este disponibil AICI), să îl trimită printr-un formular Google (indicat de organizatori), în termenul comunicat, și să îl predea organizatorilor semnat în original în momentul sosirii la Timișoara, în prima zi a proiectului. 

În cazul elevilor MINORI, participarea este posibilă numai în baza acordului scris, semnat de unul dintre părinți sau de tutorele legal. Acordul este disponibil AICI.

Prioritate în procesul de selecție au elevii care finalizează clasa a XI-a în anul școlar 2023-2024.

Cum pot deveni participant la WSU 2024?

În primul rând, este necesară completarea FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE până cel târziu în data de 12.05.2024, ora 23:59.

După încheierea perioadei de înscriere, va avea loc procesul de selecție a participanților. Până cel târziu în data de 24.05.2024, în baza documentelor trimise și a răspunsurilor completate în formular de către elevi, vor fi aleși participanții acestei ediții a WSU.

Elevii selectați pentru a participa la ediția de anul acesta a West Summer University (WSU), vor fi anunțați prin e-mail. Apoi aceștia vor trebui să confirme participarea printr-un formular Google (care va fi transmis celor selectați), prin care vor trimite organizatorilor formularul de consimțământ semnat, o adeverință care să ateste calitatea acestora ca elevi într-o unitate de învățământ preuniversitar și dovada achitării taxei de participare (dacă este cazul – doar pentru elevii din liceele care nu îndeplinesc criteriile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE). 

Documentele vor fi aduse și în format fizic, la momentul sosirii în Timișoara, în prima zi a proiectului.

Cum va arăta ediția WSU 2024?

În momentul înscrierii, fiecare participant va alege o facultate (dintre cele 11 care aparțin de Universității de Vest din Timișoara) și va participa la cursurile și seminarele acesteia, pe parcursul școlii de vară WSU. Elevii vor participa la activități educaționale introductive și interactive pentru fiecare domeniu de studii, pregătite de cadre didactice universitare special pentru viitorii studenți.

De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UVT vor organiza activități specifice cu elevii participanți, pentru a-i sprijini pe aceștia în deciziile lor cu privire la viitoarea carieră.

În plus, elevii vor lua parte și la numeroase activități cu specific cultural, recreativ, sportiv și de socializare în centrul universitar din Timișoara, prin intermediul cărora vor avea ocazia să se cunoască mai bine între ei și să-și întregească experiența avută. 

Toate activitățile propuse pe perioada proiectului se vor desfășura în condiții de siguranță, cu respectarea normelor de sănătate publică în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.

Cazarea tuturor participanților va fi asigurată într-unul dintre căminele Universității de Vest din Timișoara, în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legale și a regulamentelor UVT în vigoare.

Regulamentul complet al ediției 2024 a WSU poate fi consultat AICI.

Te așteptăm la Timișoara pentru #CeaMaiTareVară24!